poniedziałek, 31 stycznia 2011

Lönedags

Äntligen så var det dags för lön så efter jobbet så var jag och en hel del Uppsala bor och handlade, men nu slipper man det i morgon så då kan man ju åka hem direkt och ta fredagsmys redan på eftermiddagen i morgon.

czwartek, 27 stycznia 2011

Övernattning i Istanbul?

Det bör bo i någon av de många hotellen i Eminönü distrikt i den europeiska delen av staden. Om du har en lite tur kan man se från den övre terrassen av den asiatiska stadsdelar, fyrar och fartyg som passerar Bosporen. På halvön oblewanym Marmarasjön, Bosporen och Gyllene hornet i intervallet dwudziestominutowego mars är de mest intressanta monumenten i den "andra Rom".

wtorek, 25 stycznia 2011

Framför Hagia Sofia...

Sultanahmed nära spårvagnen finns en underjordisk cistern inbyggd i det sjätte århundradet e.Kr. av romarna för att upprätthålla tillgången på dricksvatten i händelse av belägring. Tank har en längd och bredd på ett hundra fyrtiotvå meter sjuttio. Valvet stöds av 336 dziewięciometrowych upplyst kolumner. Anläggningen är öppen för allmänheten. Med tanke på den strategi som staden avskuren från basen och energikällor genom att ta itu med de större städerna i närheten av tanken och de tjocka väggarna har misslyckats med att skydda invånarna från de invaderande turkarna. Konstantinopels fall år 1453 fastställde slutet av medeltiden.

poniedziałek, 24 stycznia 2011

Istanbul

På den södra stranden av Gyllene hornet ligger i vattnet distriktet Eminönü, som driver kryssningsfartyg och stadsbussar vatten. Historiskt sett ringlad handelsfartyg med varor från hela världen för att leverera dem i mitten av halvön största i denna del av världen basaren. Till denna dag, denna del av stadsdelen, med pittoreska vindlande gator från vattnet till Grand Bazaaru är upptagen av alla typer av aktörer. En lång vana av förhandlingar, som låter dig se in i själen, men motparten har redan gått i glömska.
Lite mer till är nordväst det forna judiska distriktet av karakteristiska arkitektur. Du kan fortfarande hitta infödda klädda i traditionella dräkter przemykających gator till synagogan. På andra sidan av Golden Horn i Beyoglu, som får skickas från Eminönü vattnet över bron, är Galata torn ligger, som skryter mest spektakulära utsikten över den södra delen av Istanbul.

wtorek, 11 stycznia 2011

Min mans depression

min man kan inte klara mig själv... säger bröllopet är den kyrka vars faktiskt inte ville ta, men det lyssnade inte nikto (eftersom den berör i synnerhet med båda mina föräldrar, liksom hans). Det kan inte förenas. Säger att han försöker att inte tänka på, men ändå kommer tillbaka till honom, varje gång med större kraft. oförmögen att koncentrera arbetet begå fundamentala fel, lider av svåra magsmärtor bestående, och ibland kräkningar. har varken aptit eller humor. Som nedslagen, deprimerad. när det behandlat problemet till sin syster, har så länge den enda och bästa powierniczki bara skrattade åt honom. i slutet av augusti känns helt missförstådda, och föraktad av alla han kom till mig (det var nog en sista utväg). Och jag lyssnade på honom, lyssnar jag på, och faktiskt fortfarande inte vet vad jag ska göra? Michael Jag visste någonstans helt försvunnit. Han förlorade 10 pounds, det är en fantastisk osobosc försvunnit någonstans, är helt annorlunda människa. Rulla ihop, och jag kan inte hjälpa honom och det plågar mig mest. Jag rulla upp eftersom jag inte såg vad tid det händer. Även överens med psychoterapełtą, säger att om han inte hjälper är det redan för sent. Men mötet kommer att ta sex veckor, och jag vill inte ens tänka på vad som hände under denna tid kan det vara med oss för att bli...